img.emoticon { padding: 0; margin: 0; border: 0; }

Kawen Che Ram version 2.0

digoreng oleh Shima Batu | Friday, March 20, 2009 | , , , | 3 komplen »

Majlis Persandingan antara Che Ram dan pasangannyer "Abang Mahathir" (sila sebut dengan gaya Anita Sarawak dengan bibirnya sekali yer).

Wedding kawan aku kali ni agak special skit. Che Ram atau nama kad pengenalanya Ramsilah Maumin. Dia ni ler yang tempah kad kawen warna cokelat dengan aku. Orang kampung dia dok puji bagai. Hehehe.. aku memang menepati citarasa orang kampung Batu Gajah. Atok, Ajay, Dayah, Dak Yan & Zul tak der masa ni. Kalu ada, mau gempa Batu Gajah petang tu.

Mari tengok gambau-gambau yang sempat aku & Ejah snap. Wie jadi pengapit. Biasa la.. tu tugas rasmi dia sejak zaman sekolah rendah. Gampang nak berjangkit cepat dengan pengantin. Memang gedik. Hahaha.... Entah kenapa aku memang bahagia tiap kali mengusik dak Wie ni. Ni lambang kebahagian aku. Kesian dak Wie. Boleh putus kawan camni.

Kenapa aku kata special?? Sebab kebanyakkan yang datang datang kendong anak beb. Alahai bahagianyer aku tengok. Paling champion si Erma la (Irma Norazlina). Bila aku sampai nampak Erma tengah pegang baby. Aku ingat anak no. 2. Rupanya anak no.4. Berderet anak dia bawak. Memang champion la. Pompuan ni memang kawen lepas STPM dulu. Tapi tak sempat nk snap gambo dia. Dia da bla. Sempat la dia kenal dengan laki aku. Cewahhh... macam tak pernah kenal kan?

Aku datang dengan encik suami, tapi encik suami aku paksa untuk tinggalkan aku lama-lama kat situ. Dia pergi balik Sebatu. Kejam tak aku? Kebetulan orang kampung dia pon ada buat kijer kawen. Jadi dia tak bule la nak lama dengan aku. Aku ni, pepaham jer la, kalu dah jumpa geng, mana tahan kejap.


p/s: Caption utk gambar adalah di bawah gambar. Jangan baca terbalik yer..



Aku dan Umairah. Geram tengok pipi dia.. dah bulat. Aku pon nampak comel kan?? hahaha..geli perut.



Aku dengan dak Wie


Huzir.. apa motif??


Geng baju hitam. Aku tension betol tengok Uzir pakaikan Umairah baju warna hitam. Ganas giler. Tak panasker budak tu?
Yang senyum sampai telinga tu, Muzamil namanyer. Dah pakai Savy hitam. Kelllllassss kau Nyah!! Ni muka konon nak jadi bodyguard che Ram. Sampai situ dia bedal ayam golek sampai dua pinggan.


Dania, anak Yatie. Ni pon makin tembam. Memang ikut rupa bapak dia la. Yatie la degil. Sibuk kata ikut rupa dia.


Ni wajah bahagia Sukri. Pak Aji kedekut ni. Sanggup suruh dak Wie jemput pasal nak jimat petrol. Patut muka nampak bahagia. Tapi Huzir pesan kat aku..kalu mengandung jangan tengok muka Sukri lama-lama. Hahaha...(18kali). Keji sungguh dak Huzir ni.


Ejah. Datang lambat pasal cari "selotep" nak bungkus hadiah tak jumpa. Alasan di terima.

Cik pengapit yang bahagia.


Syafiqa..anak Sukri. Eh..anak Intan tapi bukan dengan Sukri. Tu ayah si Syafiqa sebelah Sukri baju biru. Aku lupa la nama brother ni.

Comel kan. Macam berlakon.

Ni geng bawak hand-bag besau.

Dah nak balik masa ni. Anak memasing dah mula boring.

Ni salah satu aksi boring. Baring atas meja.

Kelakau gambau ni.

Ejah dan Umairah.

Ni Umairah dengan dianyer Big Papa..hahaha..

Dah lama tak berlonggok macam ni.


Yatie nak kerek dengan Mariati pasal anak dia dah bule berjalan.


Sama comel kan??

Sekian la coretan mengapik aku. Kepada Che Ram. Selamat pengantin baru. Moga lepas ni.. kau pulak heret anak pergi kawen kengkawan.

Adios!! Tata..

3 komplen

  1. fealize_eleanoer // 12:51 PM

    seronok tgk gmbr kawan2 dalam nih...

    masing2 bahagia dgn kehadiran cahaya mata!

    ;)

  2. en_me // 3:31 PM

    sonoknyerr gi kenduri kahwin tewww..

  3. Shima Batu // 3:37 PM

    musti...musti...