img.emoticon { padding: 0; margin: 0; border: 0; }

Kapal Layar Dalam Kancil

digoreng oleh Shima Batu | Thursday, April 28, 2011 | | 1 komplen »

Sebelum ni sang kancil aku yang cerdik pernah tetiba berasap on the way balik dari office. Padahal baru isi air. Punca? Kata mereka yang pandai, air tak sampai. Hoh? Aper tu?

Last week Sabtu, masa Encik Alim drive gi Muar, temperature naik. Dia call,
"Air keta ni tak pernah tengok ke? Sampai kering ni?"
Aku jawab,
"Laa... mana tau. Tolong la tengok kan selalu".
Encik Alim tak cakap aper pon lepas tu, sebab aku jawab dalam hati jer. Encik Alim tanya soalan lain plak.
"Selama ni temperature tak pernah naik ker. Main redah jer bawak".
Aku diam lagi. Salah aku ker?

Isnin lepas, aku balik kijer tengok temperature lebih dari separuh meter. Again? Call Encik Alim.
"Abi, meter temperature ni yang ada gambo kapal layau ni ker?"
Korang dapat bayangkan tak macam mana muka Encik Alim bila aku tanya soalan tu. Mesti macam muka korang sekarang ni kan?

Aku bukan tak tau atau tanak amik tau. Tapi biasa la kan? Ada laki.. manja la skit. Kalau bule semua benda technical & logistic ni nak serah kat dia 110 peratus.

Errr... keta korang meter temperature tu gambo kapal layau jugak ker?

1 komplen

  1. NahDaTuLIzaH // 9:35 PM

    aku ade gambau speedboat jek..huhuhu...
    aku slalu soh abg mekanik yg tengokkan...sbb nak manja dengan bakal laki jauh nau..uhuk..